Новите материали за изработка на врати

Избирането на материал за вашата нова врата е едно от най – важните решения за вашия дом. Преди да закупите новата си врата трябва да разгледате някои важни аспекти като например трайността й, цената както и външния й вид.

Във профила на фирма Борман (от София) във bezplatno.net ще откриете нови тенденции и нови материали при обработката на вратите.

За щастие, на пазара излизат все повече нови модели, изработени от най – различни иновативни материали, които да отговарят на всяко едно ваше желание.

В статията ви представяме едни от най – новите, интересни и здрави материали, измежду които можете да избирате когато купувате врата за дома си.

Цени на новите врати на Борман

                Врати от дъб

                Благодарение на неговата издръжливост и плътност, дъбът е един от най – популярните материали, който се използва за изготвянето на врати.

Съществуват два основни типа дъб, които се използват за тази цел – червен и бял. Червеният определено е по – достъпен, но пък белият е по – устойчив на гниене и при нападение от насекоми и други неприятни вредители.

Дъбът е дърво, което е широко разпространено, оглежда се на доста различни места по света и не е застрашено, защото има огромни количества дъбови гори, което е един голям плюс ако го изберете. Заради това, че има много дъбове цената на вратите, изготвени от това дърво е значително по – ниска от тази на други, които са изработени например от орех или череша.

                Врати от канадска ела

                Канадската ела е друга чудесна възможност за новите ви врати, които смятате да поставите в дома си. Този материал също е често срещан особено в западната част на САЩ.

За изработката на врати има два основни вида от тази ела, които са за предпочитане и се ползват най–често. Докато при дъбът се деляха на червен и бял, тук говорим за западна и източна ела. От тези два вида по – използваният за врати е западният такъв заради по – лесната му обработка и красивите резултати, които се получават.

Цената на вратите от този материал са малко по – скъпи от тези от дъб, но когато видите качеството на това дърво ще се убедите защо си струва.

                Врати от топола

                Друг по – обикновен вид дърво, който обаче все повече започва да се използва за изработка на врати е тополата.

Тополата е известна с това, че притежава един очарователен естествен външен вид и цветовете, в които варира са многобройни – като започнем от жълто – кафяв и стигнем до светъл кремав цвят.

Другото предимство на този вид материал е, че се обработва изключително лесно, работи се лесно с него и е особено устойчив на гниене. Единственият недостатък е това, че не е толкова траен, колкото дъба например.

                Врати от дърво, което притежава твърда дървесина

                Това е т.нар. дърво „Hickory“, което се използва доста често за изработка на нови врати. Дървото притежава жив, естествен цвят, който го прави предпочитан от много хора. Обикновено нюансите, които преобладават са от средно кафяв до жълто или дори червено. Характерно тук е, че изработката на врата от такъв материал е по – сложна и не са много хората, които биха се наели да ви изработят, защото както споменахме, това е дърво, което има доста твърда дървесина и това го прави трудно за обработка, но за сметка на това е много издръжливо.

Новите немски врати в София на Борман

                Врати от алуминий

                Алуминият е друг доста популярен материал за изработка на врати. Това е чудесна възможност за собствениците на жилища, които искат солидни и евтини нови врати.

Материалът е много издръжлив и има естествена устойчивост срещу корозията. Нещо повече – това е един от най – лесно рециклируемите материали и е един от възможно най – екологичните варианти за дома ви, на който можете да се спрете.

Вашият коментар