Вътрешните врати и шумоизолацията

Всеки има нужда от почивка и когато иска да ѝ се наслади, му трябва повече спокойствие. Никой не обича да бъде смущаван от различни шумове, които му пречат да се наспи хубаво.

Можете да погледнете и новите тенденции (обновява се ежеседмично) при вратите Борман в olx.bg – там има инфо за полските, турските и немските врати в София.

Домовете, в които живеят повече обитатели, няма как да не са шумни. Хората, на които се налага да търпят всекидневни шумове и живеят на оживени места се разболяват повече, отколкото тези, които се чувстват по-спокойни.

Шумоизолацията не е каприз, а необходимост. Всеки, който цени здравето си, трябва се чувства добре в дома си. Дните ни и без това са толкова напрегнати, че не е нужно да продължаваме със стреса и у дома.

Не е за предпочитане да слушаме крясъците на децата и разговорите от съседните стаи. Когато в един дом живеят много хора, винаги може да се чуят странични звуци, които пречат на почивката ни. Скандалите и споровете са още по-нежелани и никой не иска да ги слуша.

Има възможност да останете на спокойствие, без значение къде живеете и какви хора има в съседните помещения. Ако интериорните ви врати притежават шумоизолиращи качества, всеки ще се чувства насаме в стаята си и ще знае, че не пречи на никого и никой няма да му пречи.

Колко добри шумоизолиращи свойства има една врата, се определя от материалите, от които е изработена тя, както и от тяхното качество. Много материали са способни да поглъщат шума, за това те се поставят вътре във вратата.

Ако вратите бъдат облицовани и от външната си страна със шумоизолиращи материали, ефекта става още по-голям. Кожата, текстила, подплънките и т.н. са материали, които могат да заглушат идващите шумове отвън. Специалните уплътнения не позволяват на звука да проникне през тях и така се създава една много добра шумоизолация в помещението.

Тези врати все още не се използват масово в домашните жилища, но са предпочитани за много обществени сгради и офиси. В едно звукозаписно студио няма как да се монтира обикновена врата. В заседателните зали и офисите, където тишината е от съществено значение, силните шумове са напълно нежелани.

Помещението трябва да се изолира добре от вътрешната си страна, защото в противен случай всичко става безсмислено. Прозорците трябва да са с добра дограма, която има звущоизолиращи свойства. Ако от съседните помещения идват странични шумове, стените също би следвало да се изолират.

Масивните врати, най-вече тези от дъб, притежават много добри звукоизолиращи качества. Днешните технологии са толкова развити, че без проблем могат да се направят шумоизолиращи врати както от метал, така и от PVC, алуминий и т.н.

Външната облицовка на вратите може да притежава и противопожарни свойства, а вътрешната създава усещането за по-голям комфорт. Освен това, тя осигурява топло и звукоизолацията.

Много е важен външният вид на вратите, защото първото нещо, което прави впечатление е именно той.

Вашият коментар